010-8208838
06-41982083
info@miekekrol.nl

Over Ons

Mieke Krol

Mieke Krol

advocaat
06 41 98 20 83
info@miekekrol.nl
Over Mieke

Mieke Krol studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam nadat zij eerder een economische studie gevolgd had. Naast een algemene brede interesse in het recht heeft Mieke ook bijzondere aandacht voor het personen- en familierecht ontwikkeld. Daarbij heeft zij tevens een Master strafrecht gevolgd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

Na haar studie is Mieke aan de slag gegaan als juridisch medewerker op een advocatenkantoor. Daar is zij voornamelijk werkzaam geweest op het gebied bestuursrecht en familierecht.Haar kennismaking met de advocatuur is haar zo goed bevallen dat zij uiteindelijk besloten heeft om zelf als advocaat aan de slag te gaan.

Annelies

Annelien Witteveen

advocaat
06 24 53 07 35
witteveen@miekekrol.nl
Over Annelien

In Rotterdam heeft Annelien aan de Erasmus Universiteit haar bachelor Rechtsgeleerdheid behaald gevolgd door haar master Strafrecht. Annelien is in maart 2017 begonnen als juriste bij Mieke Krol Advocaten en heeft zich hier gespecialiseerd in het familie- en jeugdrecht. Nadat Annelien ongeveer een half jaar als juriste werkzaam is geweest bij Mieke Krol Advocaten, werd zij in december 2017 beëdigd als advocaat. Annelien heeft de beroepsopleiding advocatuur inmiddels afgerond, waarna besloten is om de vruchtbare samenwerking voort te zetten, thans in de vorm van advocaat-medewerker.

Annelien heeft in de afgelopen jaren veel ervaring opgedaan in de praktijk, met name op het gebied van zaken tegen de Raad voor de Kinderbescherming en gecertificeerde instellingen (de GI, Jeugdzorg). Annelien staat ouders bij met betrekking tot de verzoeken van de Raad en de GI, die zien op het uitspreken of verlengen van een ondertoezichtstelling of een machtiging tot uithuisplaatsing. Daarnaast behandelt Annelien omgangs- en gezagszaken. In de toekomst wenst Annelien haar specialisatie op het gebied van het jeugdrecht verder uit te breiden, in die zin dat zij niet alleen de ouders, maar ook minderjarigen kan bijstaan.

In de bijstand die Annelien aan haar cliënten verleent, kunt u van haar verwachten dat zij professioneel, integer en recht door zee is. Annelien zegt waar het op staat en heeft een no-nonsense mentaliteit. Eerlijkheid staat bij haar hoog in het vaandel, waardoor u ervan op aan kunt dat zij u altijd eerlijk, vanuit haar juridisch oogpunt, te kennen geeft wat er naar haar idee nodig is om de zaak tot een goed einde te brengen.

Frank

Frank Pool

advocaat
06 14 78 26 69
pool@miekekrol.nl
Over Frank

Mijn naam is Frank Pool en ik werk sinds 1 december 2019 bij Mieke Krol advocaten. Voordat ik advocaat ben geworden, heb ik 18 jaar in het bedrijfsleven gewerkt: eerst 9 jaren bij een grote bank en vervolgens 9 jaren bij een grote verzekeraar. Tijdens mijn tijd bij de verzekeraar groeide mijn ambitie om mijn rechtenstudie weer op te pakken en in die periode heb ik in 2.5 jaar - naast een baan - mijn studie weer opgepakt en voltooid. Vervolgens ben ik in Amsterdam in 2018 tot advocaat beëdigd, waarna ik bij één van de meest gerenommeerde kantoren in Nederland op het gebied van het strafrecht als advocaat ben gestart. Omdat ik als geboren en getogen Rotterdammer ‘mijn stad’ en dierbaren toch teveel miste en Mieke mij een kans bood om terug te keren, ben ik na anderhalf jaar in Amsterdam teruggekeerd naar Rotterdam en in december 2019 bij Mieke Krol advocaten gestart. Ik houd mij nu - naast het strafrecht - vooral bezig met het jeugdbeschermingsrecht.

Jitske

Jitske Bos

advocaat
06 14 78 26 79
bos@miekekrol.nl
Over Jitske

Jitske Bos is in 2019 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht waar zij de master strafrecht heeft gevolgd. Eveneens heeft zij tijdens haar studie een minor criminologie en een minor jeugd en criminaliteit gevolgd. Gedurende haar studie was zij drie jaar werkzaam als griffier bij de rechtbank Midden-Nederland, sector familie en toezicht. Sinds februari 2020 is Jitske beëdigd als advocaat en in dienst getreden bij Mieke Krol advocaten. Zij is dan ook gespecialiseerd in gezag- en omgangszaken, maar staat u ook graag bij in zaken betreffende het jeugdbeschermingsrecht

Joëlla

Joëlla Sengers

advocaat
06 14 19 04 57
sengers@miekekrol.nl
Over Joëlla

Joëlla Sengers heeft in 2018 de bachelor Rechtsgeleerdheid aan de Erasmus Universiteit en in 2020 de master Rechtsgeleerdheid aan Tilburg University behaald. Tijdens haar rechtenstudies is Joëlla 2 jaar actief geweest in het bestuur van een rechtswinkel in Rotterdam. In 2015 is zij als juriste gaan werken op een advocatenkantoor in Rotterdam, hier heeft zij voor het eerst kennis mogen maken met de sociale advocatuur. Joëlla is sinds 2018 werkzaam bij Mieke Krol Advocaten. Hier is zij gestart als juriste en wordt zij in februari 2021 beëdigd tot advocaat. De aanpak van Joëlla is laagdrempelig, persoonlijk en betrokken. Zij kan zich goed verplaatsen in de problematiek van haar cliënten, waarbij servicegerichtheid voorop staat.

Dieuwertje

Dieuwertje de Jong

debiteurenbeheer
06 41 09 52 88
debiteuren@miekekrol.nl
Over Dieuwertje

Sinds maart 2020 werkt Dieuwertje de Jong bij Mieke Krol advocaten als debiteurenbeheerder. Dit houdt in dat zij zich hoofdzakelijk bezig houdt met de financiële administratie en alles wat daar bij komt kijken. Mocht u vragen hebben over de eigen bijdrage, civiele toevoegingen of openstaande nota's, dan kunt u bij Dieuwertje terecht. Tijdens kantooruren staat zij u graag te woord om samen met u een passende oplossing te vinden. Dieuwertje is vriendelijk, behulpzaam en altijd bereid om mee te denken: zo komt u nooit voor verrassingen te staan. Naast het debiteurenbeheer, ondersteunt zij het secretariaat waar nodig.

Nikki

Nikki Schiettekatte

juriste/administratie
06 38 89 82 94
nikki@miekekrol.nl
Over Nikki

Nikki heeft aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam de bachelor Rechtsgeleerdheid behaald, gevolgd door haar master Strafrecht in 2020. Nikki is in 2020 begonnen bij Mieke Krol Advocaten en ondersteunt thans Anne-Marije als administratief medewerkster. In de toekomst wenst Nikki te worden beëdigd als advocaat.

Aniek

Aniek Palings

juriste/administratie
06 38 89 82 94
secretariaat@miekekrol.nl
Over Aniek

Aniek heeft aan de Erasmus Universiteit Rotterdam haar bachelor Rechtsgeleerdheid behaald en is momenteel bezig met het afronden van haar master Strafrecht. Zij is in juni 2021 begonnen bij Mieke Krol Advocaten en ondersteunt daarbij het secretariaat en verricht ondersteunde juridische werkzaamheden. Aniek wenst in de toekomst beëdigd te worden en aan de slag te gaan als advocaat.

anouck

Anouck Karsdorp

secretaresse
06 38 89 82 94
secretariaat@miekekrol.nl
Over Anouck

Anouck Karsdorp is onze nieuwe collega op het secretariaat.

De afgelopen jaren heeft zij bij haar vorige werkgever de gehele administratie verzorgd. Anouck liet ons weten hier altijd met ontzettend veel plezier gewerkt te hebben maar toe was aan een nieuwe uitdaging.

Per 1 september zal zij bij ons werken als secretariaat medewerkster. Toen wij vroegen aan Anouck waarom deze functie en waarom bij Mieke Krol Advocaten hoefde zij er niet lang over na te denken en is zij deze uitdaging met ons aangegaan!

Het meest trots is zij op het feit dat zij niet alleen een administratieve uitdaging aangaat bij Mieke, maar dat zij daarmee ook onderdeel uitmaakt van een advocatenkantoor die het verschil weet te maken.